Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2016 13:13

Cerablus'ta bayram heyecanı

Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Suriye'nin Cerablus kasabasında 2,5 yıl aradan sonra halk bayram namazını huzur içinde kıldı.

Cerablus'ta bayram heyecanı
cerablus,bayram,ziyaret,

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden ilk temizlenen Cerablus'ta vatandaşlar, heyecan ve mutluluk içinde Kurban Bayramı namazını kıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü Cerablus'a dönen vatandaşlar, 2,5 yılın aradan kendi ülkelerinde bayram kutlamaya hazırlanıyor.
Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü yeniden ele almasıyla Cerablulular kentin en büyük camisi Ebul Hasan Camisi'nde bayram namazını kıldı.
Cami İmamı Ebul Humem, hutbede Cerablusluların artık özgür olduğunu dile getirerek, birlik ve kardeşlik mesajı verdi. Camide çocukların çokluğu dikkati çekti. Namazın ardından cemaat birbirine sarılarak bayramlaştı.
İmam Ebu-Humem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'un tarihi ve mübarek bir gün geçirdiğini söyledi.
Türkiye'nin kendilerine yaptığı yardımları hutbede anlattığını dile getiren Humem, şu değerlendirmede bulundu:
"Sadece kent merkezinde değil köylere gittiğimiz zaman da insanlar bizlere sarılıyor. Terörist DAEŞ mensupları buradaki insanları eski asırlara döndürmüş. Cep telefonu, bilgisayar gibi şeyler yasaklamış. Milleti rahatlatmak ve kalplerine serin su serpmek için özgürlüğü anlattım onlara. Bize bu ortamı Türkiye'nin sağladığını anlattım. Hiçbir söz bulamıyorum onlara teşekkür etmek için. Türkiye'nin bize yaptığı yardımları anlatmak için dilim aciz kalıyor, hiçbir şey diyemiyorum, onlar Fatih Sultan Mehmet'in torunları."

Cerabluslu Ebu Casım da 2 yıl aradan sonra ilk defa bir bayram namazına yüzleri gülerek gittiklerini ifade etti.

Çocukların sokakları şenlendirdiği bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Casım, bu özgürlüklerini Türkiye'ye borçlu olduklarını dile getirdi.

Namaz sonrası Türkiye için de dua ettiğini ifade eden Casım, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye bize hem özgürlük getirdi hem de aydınlık günler. Benim evime elektrik geldi. Bunun yanında bu bayram bize kurban eti gönderdiler. Bu yardımların dolayı Türkiye'ye özellikle Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. Allah onun yaşını uzun etsin. Hayatımız boyunca Türkiye'nin bu yardımlarını boynumuzda hissedeceğiz. Şükürler olsun Erdoğan, Türkiye'de darbe yapmak isteyenleri bitirdi. Türkiye'de eğer darbe olsaydı Suriyeliler orada da eziyet çekerdi."

Namazın ardından Cerabluslular kurbanları kesmek için evinin yolunu tutarken, çocuklar da bayramlıklarını giyip parklarda oynadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...