Tgrt Haber
15 Ocak 2014 15:01

Cerablus'ta bomba yüklü araçta patlama

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında bomba yüklü bir araçta meydana gelen patlamada, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Cerablus'ta bomba yüklü araçta patlama
suriye, halep, cerablus, bomba yüklü araçta patlama,

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cerablus kasabasında seyir halindeki bomba yüklü bir araçta patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Patlamada yaralananlardan 30'u, yakınlarınca Karkamış Gümrük Kapısı'na getirildi. Çok sayıda ambulans, bazı kamu kurumu ve vatandaşlara ait araçlarla sınırdan alınan yaralılar, Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 10 kişi, ilk müdahalenin ardından Gaziantep'teki çeşitli hastanelere sevk edildi. Bu arada patlamanın, Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Suriyelilerin pasaport işlemleri için arama noktasında bekledikleri sırada meydana geldiği öğrenildi.
Görgü tanıkları; patlamanın, Cerablus'un kontrolünü ele geçirmek isteyen Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) grubu tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...