Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2017 19:10

Cerablus'ta Fırat Kalkanı Harekatının 1'inci yılı kutlandı

Fırat Kalanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta, operasyonun başlangıcının 1'inci yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

Cerablus'ta Fırat Kalkanı Harekatının 1'inci yılı kutlandı
fırat kalkanı,,cerablus,

Türkiye'nin, sınırlarını DEAŞ ve PKK/PYD'den temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'nın 1'inci yılı terör örgütlerinden kurtarılan alanlarda kutlanıyor.

Fırat Kalkanı Harekatının ilk ayağı olan Halep'in Cerablus ilçesinde, geçen yıl 24 Ağustos'ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasının 1'inci yıl dönümünde kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablus Yerel Meclisince düzenlenen kutlamaya harekata katılan askeri muhalif gruplarının yanı sıra bölgede yardım çalışmalarını sürdüren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Etkinlikte, çocuklar ve askeri gruplar çeşitli gösteriler yaptı. Çocuklar gösterisinde terör örgütü DEAŞ'ın ve Esed rejiminin tutuklu esirlere uyguladığı hak ihlalleri canlandırıldı.

Kutlamalarda, bölgedeki istikrara ve normalleşmeye destek veren sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Yerel Meclis Başkanı, Özgür Polis Teşkilatı Başkanı ve Fırat Kalkanı Harekatına destek veren askeri grupların komutanlarına ödül verildi.

Kutlamada harekatın bölgeye sağladığı istikrar ve terör örgütlerinin büyük bir darbe indirdiğine dikkat çekilerek katkılarından dolayı Türkiye'ye teşekkür edildi.

Şehit ailelerinin de katıldığı etkinliği çok sayıda kişi izledi.

"İnşallah gelecek yıllar, DEAŞ ve PYD terör örgütlerinin işgali son bulur"

Etkinlikte konuşan Cerablus Yerel Meclis Başkanı Abd Halil, "Organize ettiğimiz kutlamalar, Fırat Kalkanın birinci yıl dönümü vesilesi ile yapılmaktadır. Kutlamalar, ilçede güveliği sağlayan güvenlik birimlerinin hayata geçmesi nedeniyle yapılmaktadır. Elimizden geldiği kadar bu ülkenin imarı için çalışacağız. İnşallah gelecek yıllar, DEAŞ ve PYD terör örgütlerinin işgalleri son bulur. Topraklarımızı özgürleştirmenin sevincini yaşarız." ifadelerini kullandı.

Cerablus'daki Hüseyim Ahraru'ş Şam Komutanı Hüseyin Emin Ebu Ali ise ölenlere Allah'tan rahmet dileyerek Suriye'nin bütün bölgelerinin özgürleştirmesini istediklerini aktardı.

Geçen sene 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'ın ilk gününde, Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında Suriye tarafındaki Türkmen kenti Cerablus'un merkezi ele geçirilmişti.

Koalisyon güçleri ile koordineli gerçekleştirilen operasyon, karadan ve havadan 218 gün sürmüştü. Her safhası başarı ile devam eden operasyon 29 Mart 2017'de sona ermişti.

Harekat kapsamında terörden arındırılan 2 bin kilometrelik alan, bölgede yaşayan ve terör örgütleri DEAŞ ile PYD'den kaçanların sığındığı güvenli alanlara dönüştürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...