Tgrt Haber
24 Haziran 2021 09:01

Ceza indirimi alan rahip kezzapla saldırdı: 11 yaralı

Yunanistan'da kilise mahkemesi esnasında yaşananlar herkesi şoke etti. Yargılanan bir rahip, rütbe indirimi cezasının açıklanmasının ardından salondakilere kezzapla saldırdı, 11 kişi yaralandı.

Ceza indirimi alan rahip kezzapla saldırdı: 11 yaralı
yunanistan,rahip

Yunanistan'da Rahip Theofilaktos Komvos 2018 yılında 1,8 gr kokain bulundurmak suçu ile kilise mahkemesinde yargılanıyordu. Bu yüzden hakkında görevden uzaklaştırma kararı vardı.

Kilise mahkemesinde hakkındaki rütbe indirimi kararı açıklandığı esnada karara sinirlendi ve yanındaki iki şişe kezzabı salonda bulunanlara attı. Rahibin bu saldırısıyla yedisi metropolit, ikisi avukat, biri katip, biri güvenlik görevlisi toplam 11 kişiyi yaraladı.

Olayda yaralananların vücutlarının çeşitli bölgelerinde yanıklar oluştu. Bir kişinin ise gözüne isabet eden kezzap yüzünden gözünü kaybetme riski var. 11 kişi Atina'da bir hastaneye kaldırıldı.

Kezzapla saldıran rahip ise kilise muhafızları ve polis tarafından yakalandı. Reuters'ın haberine göre, saldırgan rahibin hakkında daha önceden de şikayetler vardı. Bu nedenle görev yerinden alınıp başka bir bölgeye verilmişti.

 


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...