Tgrt Haber
21 May 2020 21:15

Cezayir, Fas ve Irak'ta Kovid-19 kaynaklı can kayıpları arttı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Cezayir'de 575'e, Fas'ta 196'ya, Irak'ta 140'a yükselirken, yeni vefat kaydedilmeyen Ürdün ve Filistin'de ise vaka sayıları arttı.

Cezayir, Fas ve Irak'ta Kovid-19 kaynaklı can kayıpları arttı
koronavirüs

Cezayir Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 7 kişinin daha virüs nedeniyle hayatını kaybettiği, toplam can kaybının 575'e çıktığı ifade edildi.

Ülkedeki vaka sayısının 7 bin 728'e yükseldiği belirtilen açıklamada, iyileşen hasta sayısının ise 4 bin 62 olduğu kaydedildi.

- Fas 

Fas Sağlık Bakanlığına bağlı Salgın Hastalıklar Birimi Müdürü Muhammed Elyubi, düzenlediği basın toplantısında, 2 kişinin daha Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve toplam can kaybının 196'ya yükseldiğini duyurdu. 

Elyubi, 78 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısının 7 bin 211'e çıktığını söyledi.

Ülke genelinde 182 hastanın daha iyileştiğini dile getiren Elyubi, böylece sağlığına kavuşan hasta sayısının 4 bin 280'e ulaştığını ifade etti.

- Irak

Irak Sağlık Bakanlığı, salgın nedeniyle 6 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 153 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Toplam can kaybının 140'a ve vaka sayısının 3 bin 877'ye çıktığı aktarılan bakanlık açıklamasında, iyileşen hasta sayısının ise 45 artarak 2 bin 483'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

- Ürdün

Ürdün Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplam vaka sayısının 684'e yükseldiği belirtildi.

Virüs kaynaklı yeni can kaybının yaşanmadığı ülkede 428 hastanın iyileştiği aktarıldı.

- Filistin 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yapan ve karantina altında tutulan 25 kişiye Kovid-19 teşhisi konulduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde tespit edilen vaka sayısının 55'e yükseldiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...