Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2021 15:47

Charles Darwin'in mikroskobu satışta!

İngiltere'nin başkenti Londra'da evrim teorisinin kurucusu Charles Darwin'in mikroskobu açık arttırmaya çıkacak. Mikroskobun yüz binlerce liraya alıcı bulması bekleniyor.

Charles Darwin'in mikroskobu satışta!
charles darwin,,açık artırma,

İngiliz biyolog, doğa bilimcisi Charles Darwin'in oğluna verdiği mikroskop 15 Aralık'ta açık artırmayla yeni sahibini bulacak. İngiltere'nin başkenti Londra'da Christie's müzayede evi tarafından yapılan açık artırmada, mikroskobun fiyatının 480 bin dolara yani yaklaşık 4,5 milyon liraya kadar alıcı bulması bekleniyor. Satışa çıkacak mikroskop, 1825'de tasarlandı ve Darwin'in günümüze kalan 6 mikroskobundan biri olarak yer alıyor.

Charles Darwin'in mikroskobu satışta!

Öte yandan Charles Darwin mikroskobu oğlu Leonard'a vermişti ve yaklaşık 200 yıldır Darwin ailesindeydi. İngiliz biyoloğun bu mikroskopla zoofit denilen organizmaları araştırdığı biliniyor.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...