Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2015 13:52

Charlie Hebdo saldırısında ölen 3 polis için resmi tören düzenlendi

Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısında yaşamını yitiren 3 polis için Paris’teki Polis Merkezinde resmi tören düzenlendi.

Charlie Hebdo saldırısında ölen 3 polis için resmi tören düzenlendi
Charlie Hebdo saldırısı,3 polis,resmi tören,

Charlie Hebdo karikatür dergisinin Paris’te bulunan bürosuna geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda aralarında 3 polisin de bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirmişti.Derginin yazı işleri toplantısı sırasında gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren polis memurları Franck Brinsolaro, Ahmed Merabet ve Clarissa Jean-Philippe için Paris Polis Merkezi’nde resmi tören düzenlendi. Polis memurlarının ailelerinin ve çalışma arkadaşlarının da bulunduğu resmi töreni Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yönetti.
Tören sırasında yaşamını yitiren polis memurlarının Fransız bayraklarına sarılı tabutlarına şeref nişanı takdim eden Hollande, yaşamını yitiren kişilerin ölümünden sonra bağışlandığını ifade etti. Hollande törende yaptığı konuşmasında polis memurları ile gurur duyduğunu belirterek, “Polisler biz özgür yaşayalım diye yaşamlarını yitirdiler. Fransa karşılaştığı zorluklar karşısında asla boyun eğmeyecek” dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’in tören sırasında ilk olarak yaşamını yitiren Müslüman polis Ahmed Merabet’in ailesine taziye dileklerini sunması da dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...