Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2015 19:46

CIA, 'Saldırılar bir defaya mahsus değil'

CIA Başkanı John Brennan, "IŞID'in hazırladığı tek operasyonun bu olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

CIA, 'Saldırılar bir defaya mahsus değil'
cia, saldırılar, ışid,

Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, Paris'te 129 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların bir defaya mahsus olmadığını belirterek, "IŞİD'in hazırladığı tek operasyonun bu olmadığını düşünüyorum" dedi.

CIA Başkanı Brennan, Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Paris saldırılarına değindi.

"IŞİD'İN HAZIRLADIĞI TEK OPERASYONUN BU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Brennan, stratejik uyarılar aldıkları için saldırıların "sürpriz olmadığını" söyledi. IŞİD'in özellikle Avrupa'da bu tür planlar üzerinde çalıştığını bildiklerini ifade eden Brennan, "Bu saldırıların itina ile dikkatlice aylar boyunca tasarlandığını, IŞİD'in hazırladığı tek operasyonun bu olmadığını düşünüyorum. Örgüt, Suriye ve Irak sınırları içindeki şiddetle kendini sınırlamayacaktır" ifadesini kullandı.

"Saldırının bir defaya mahsus bir şey olmadığını değerlendiriyoruz" diyen Brennan, IŞİD'in dış gündemi bulunduğu ve bu tür saldırıları sürdüreceğininin açık olduğunu kaydetti.

Brennan, özellikle Edward Snowden olayından sonra son yıllarda yetkilendirilmemiş bazı ifşaatların ardından bu tür terör örgütlerinin yakalanması konusunda küresel istihbaratın bir derece "eli kolu bağlı" kaldığını savundu.

CIA Başkanı, "Bunun bilhassa Avrupa için bir uyarı olmasını umuyorum" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...