Tgrt Haber
07 Mart 2020 09:41

Çin Devlet Başkanı, Wuhan’ı ziyaret edecek

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, gelecek hafta korona virüsü salgınının ortaya çıktığı Wuhan kentini ziyaret etme kararı aldı.

Çin Devlet Başkanı, Wuhan’ı ziyaret edecek
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping,,Wuhan

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in gelecek hafta, korona virüsü (Covid-19) salgının merkezi olarak kabul edilen Wuhan kentini ve Wuhan'daki birkaç hastaneyi ziyaret edecek.

10 günde inşa edilmişti

Yerel basının Pekin’deki kaynaklara dayandırdığı haberde Xi’nin, Leishenshan ve Huoshenshan Hastaneleri’nin yanı sıra Çin’de ilk korona virüs hastasının ağırlandığı Jinyintan Hastanesi'ni de ziyaret edeceği bildirildi. Bin yataklı Huoshenshan Hastanesi, ölümcül virüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için Şubat ayında 10 günde inşa edilmişti.

Şehir sakinleriyle buluşacak

Xi'nin ayrıca Wuhan’da bulunan Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Viroloji Enstitüsü'ne de gitmesi bekleniyor. Ayrıca Xi'nin Wuhan’da 23 Ocak'tan beri şehirde karantinaya alınan sakinlerle bir araya gelmesi bekleniyor. Ancak karantinaya alınan sakinlerin Jinping’e virüs bulaştırma olasılığının olmadığından emin olduktan sonra evlerini ziyaret edecek.

Eleştiriler yöneltilmişti

Devlet Başkanı Jinping, Çin halkı tarafından salgın sırasında Wuhan'ı ziyaret etmediği için eleştiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...