Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 15:57

Çin, Fight Club filminin son sahnesini değiştirdi!

1999’da vizyona giren ve dünya sinemasının kült filmi haline Fight Club Çin’de sansüre uğradı. Çin’de gösterilen filmin son sahnesi gösterilmezken bir de üstüne farklı son yazılması, Çinli izleyiciler tarafından tepkiye yol açtı.

Çin, Fight Club filminin son sahnesini değiştirdi!
çin,fight club

Yeraltı edebiyatının ünlü yazarlarından Chuck Palahniuk tarafından kaleme alınan ve aynı adlı romandan uyarlanan Fight Club (Dövüş Kulübü) filmi Çin’de sansüre uğradı. Yönetmenliğini David Fincher’ın üstlendiği 1999 yapımı kült film Çin’de farklı bir sonla izleyicilerin seyrine sunuldu.

Çin, Fight Club filminin son sahnesini değiştirdi!

MESAJ VEREN SAHNELER KALDIRILDI

Son sahnede, Edward Norton'ın canlandırdığı Anlatıcı (The Narrator), Brad Pitt'in hayat verdiği hayali alter egosu Tyler Durden'ı öldürüyor; daha sonra da Helena Bonham Carter'ın canlandırdığı kız arkadaşıyla patlayıcı yerleştirdiği binaların havaya uçurmasını izliyordu. CNN'de yer alan habere göre, yetkililer bu sahnede yer alan anarşist, kapitalizm karşıtı ve 'modern medeniyeti çökertme planını' içeren mesajları kaldırdı.

FİLMİN SONUNA AÇIKLAMA EKLENDİ

Filmin sonuna eklenen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Tyler'ın ipuçlarını takip eden polis planın farkına varmakta gecikmedi, tüm suçluları tutukladı, bombaların patlamasını başarılı bir şekilde engelledi. Mahkemenin ardından Tyler akıl hastanesine gönderilerek psikolojik tedavi gördü. 2012'de hastaneden taburcu edildi."

Filmin orijinal halini bilen izleyiciler ise duruma tepki gösterdi.

Çin, Fight Club filminin son sahnesini değiştirdi!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...