Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2022 12:53 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 13:06

Çin hırsını alamadı! ABD'li üst düzey yetkili Nancy Pelosi'ye yaptırım kararı

Tayvan'a ekonomik yaptırım uygulama kararı alan Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye de yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çin hırsını alamadı! ABD'li üst düzey yetkili Nancy Pelosi'ye yaptırım kararı
çin,abd,yaptırım,nancy pelosi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretiyle başlayan kriz henüz son bulmadı. Tayvan'ı kuşatıp askeri tatbikatlar yürüten Çin, hırsını alamayınca bir Pelosi'ye de yaptırım kararı aldı. Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Çin'in ciddi endişelerini ve sert itirazlarını hiçe sayarak Tayvan'a gitmekte ısrar etti. Ziyaretle Çin'in iç işlerine müdahalede bulunuldu, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar verildi, 'tek Çin' ilkesi ciddi şekilde çiğnenerek Tayvan Boğazı'nın barış ve istikrarı için ciddi bir tehdit oluşturuldu" ifadeleri kullanıldı.

Çin hırsını alamadı! ABD'li üst düzey yetkili Nancy Pelosi'ye yaptırım kararı

Çin’in Pelosi'nin "kışkırtıcı eylemlerine" yanıt olarak Çin Halk Cumhuriyeti'nin ilgili yasaları doğrultusunda Pelosi ve birinci dereceden akrabalarına yaptırım uygulama kararı aldığı belirtildi. Yaptırımların içeriği hakkında detay verilmedi.

25 YIL SONRA İLK

Pelosi, Asya turu çerçevesinde Pekin yönetiminin itirazlarına rağmen geçtiğimiz Salı günü Tayvan’a gelmiş, adayı 25 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...