Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 14:55

Cinayet işleyen rus milyarderin savunması pes dedirtti

Rusya'da milyarder iş insanı Igor Redkin, bir kişiyi öldürdü, savunmasına ise kimse inanmadı.

Cinayet işleyen rus milyarderin savunması pes dedirtti
milyarder,rus,ayı

Rus milyarder Igor Redkin, 2 Ağustos'ta Kamçatka'nın Ozernovsky köyünde bir kişi öldürdü ve olayın 'yanlışlıkla' olduğunu iddia etti. Yerel haber sitesi Kam24.ru'da yer alan habere göre, Redkin, köyde bulunan bir çöplükte ayı olduğunu duyduğunu, ayıyı kaçırmak için silahıyla ateş ettiğini söyledi. Redkin, ateş etmesinin ardından da olayın yaşandığı esnada bölgede bulunan bir kişinin yaralandığını da sözlerine ekledi.

Bölgede yaralanan kişinin 30 yaşındaki Andrei Tolstopyatov olduğu ortaya çıktı. Tolstopyatov, kaldırıldığı hastanede ise hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta ise Rus milyarder, polise giderek teslim oldu. 

Cinayet işleyen rus milyarderin savunması pes dedirtti

Bölge sakinleri ise Redkin'in olay günü alkollü olduğunu ve bölgede bulunanları tehlikeye atacak şekilde etrafa ateş etmiş olabileceğini iddia etti. Mahkemenin kararına göre, cinayet soruşturması tamamlanana kadar milyarder Redkin, ev hapsine mahkum edildi.

Öte yandan Igor Redkin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Birleşik Rusya partisindeki milletvekilliği görevindeydi. Soruşturma süresince görevinden ayrıldı. Forbes Rusya'nın verilerine göre balıkçılık ve havacılık alanında önemli bir servete sahip Redkin'in net değeri 715,7 milyon ruble (yaklaşık 85 milyon TL).

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...