Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2022 09:22 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 09:36

Çin’de 80 bin turist Covid yüzünden mahsur kaldı

Bir süredir Covid-19 ile mücadele eden ve ‘sıfır vaka’ politikası uygulayan Çin’in tatil bölgelerinden Hainan eyaletinde yeni bir salgın patlak verdi. Salgın nedeniyle 80 bin turist karantinaya alındı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Reuters
Çin’de 80 bin turist Covid yüzünden mahsur kaldı
Covid-19,koronavirüs,Çin

Koronavirüs’ün kaynağı Çin, bir süredir alt varyant Omicron pandemisi ile mücadele ediyor.  ‘Sıfır vaka’  politikası uygulayan Çin, Hainan eyaletinin popüler bölgesi Sanya’da yaklaşık 80 bin turist, kısıtlama tedbirleri nedeniyle mahsur kaldı. Yetkililer cumartesi günü tüm toplu taşıma seferlerinin askıya alındığını belirtirken, vatandaşların şehir içinde hareket etmelerini de yasakladı. Tedbirlere tabi olan kişilerin, 7 gün karantinada kalıp 5 negatif test verdikten sonra kentten ayrılabileceği belirtildi. Yapılan açıklamada, halihazırda Sanya’da olanlar ile şehre 23 Temmuz ve sonrası tarihlerde gelmiş olanların Hainan eyaletinden ayrılamayacağı bildirildi.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ 

Gelişmeler üzerine, Sanya kalkışlı uçuşların yüzde 80’i iptal edildi. Turistik tatil yerleşimi olan Sanya, “Çin’in Hawaii’si” olarak anılıyor. Bölgede güzel kumsallar, tropikal ormanlar ve lüks oteller bulunuyor. Kısıtlamaların tatil sezonunun zirvesinde gelmesi ise tepki çekti.

1 MİLYON KİŞİ EVE KAPATILMIŞTI

Temmuz ayının sonunda Çin'in Wuhan kentinde 1 milyon kişi yeniden evlere kapatılmıştı. Çin'in en büyük metropollerinden biri olan Wuhan'da dört asemptomatik Covid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından “Sıfır vaka” politikası uygulanmış, ciddi kısıtlama önlemleri alınmıştı. Bu kapsamda  toplu ulaşım, eğitim kurumları ve etkinlikler iptal edilmişti.  

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...