Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 15:09 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 16:24

Çin sıfır vaka politikasını abarttı! Artık balıklara da Covid-19 testi yapılıyor

Çin'in 'sıfır vaka' politikası için yaptığı duyanların ağzını açık bıraktı. Fuijan eyaletine bağlı Şiamen'de geçtiğimiz aydan beri sadece balığa çıkan balıkçılara değil tutulan balıklara Covid-19 testi yapılıyor.

çin,koronavirüs,covid-19

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen koronavirüs vakalarında son zamanlarda artış görülürken Çin, 'sıfır vaka' politikası nedeniyle şimdiye kadar birçok kez halka sert tedbirler aldırdı. Zaman zaman sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Çin'de son tedbir ise duyanları bir hayli şaşırttı. Çin'in Fuijan eyaletine bağlı Jimei bölgesinde geçen aydan beri sadece balıkçılara değil tutulan balıklara ve yengeçlere de Covid-19 testi yapılıyor.

Pekin yönetimi, koronavirüse karşı oldukça sert önlemler almaya devam ediyor. Sıfır vaka politikasıyla virüsün görüldüğü yerde bastırılması ve bulaşma zincirinin kesilmesi hedefleniyor. Şiamen'de de bölgeye Covid-19'un ulaşmadığından emin olmak için bütün balıkçılara ve avlarına her gün nükleik asit testi uygulanıyor. 

Çin sıfır vaka politikasını abarttı! Artık balıklara da Covid-19 testi yapılıyor

HENÜZ BÖLGEDE COVİD-19 VAKASINA RASTLANMADI

Bazı balıkçıların denizdeyken yasadışı ticarete bulaşabildiğini, başka ülkenin gemileriyle temas kurabildiğini ve böylece koronavirüsün dışarıdan gelebildiğini savunan kent yetkilileri, testin gerekli olduğunu söyledi. Öte yandan şimdiye kadar herhangi bir vakaya rastlanmadı.

Çin sıfır vaka politikasını abarttı! Artık balıklara da Covid-19 testi yapılıyor

Twitter'ın Çin'deki muadili Weibo'da konu hakkındaki bir hashtag 120 milyon kez okundu. Bir sosyal medya kullanıcısı, uluslararası sulardan Çin'e gelen balıklara 7 günlük karantina uygulanması gerektiğini söyleyerek şaka yaptı.

Bir başka kullanıcı da "Balıklar Covid-19 testini ücretsiz yaptırabildiği için teşekkür etmeli" diye yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...