Tgrt Haber
09 Ekim 2021 11:22

Çin'de gençler sokakta dans eden yaşlılara savaş açtı

Çin'de parklarda ya da meydanlarda toplanıp yüksek sesli müzik eşliğinde dans eden yaşlı kadınlara gençler savaş açtı.

Çin'de gençler sokakta dans eden yaşlılara savaş açtı
çin,dans,yaşlı

Çin'de yaşlılar ve gençler arasında yüksek sesli müzik sorunu çıktı. Fakat bu kez gençler, yaşlılardan şikayetçi... Ülkenin farklı noktalarında sabah erken saatlerde ya da gece geç saatlerde yaşlı kadınlar parklarda ya da meydanlarda geleneksel Çin müzikleri eşliğinde dans etmeye başladı. 1960'larda gerçekleştirilen Çin Kültür Devrimi'ne kadar uzanan dans aktivitesinde yalnız yaşayan yaşlı kadınlar, yaşıtlarıyla bir araya gelerek sosyalleşiyor. Bu yaşlıların birçoğu için önemli bir gelenek olsa da yüksek sesli müziklerden rahatsız olanların sayısı da oldukça fazla.

Çin'de gençler sokakta dans eden yaşlılara savaş açtı

Hal böyle olunca yüksek sesli müziklerden rahatsız olanlar, internette satılan bir cihaz almaya başladı. İnternet kullanıcıları tarafından ''Şok tabancasına'' benzetilen cihaz, metrelerce uzaktan hoparlörlerin sesini kesebiliyor. Yaklaşık 250 Çin Yuanı yani 350 TL gibi bir fiyata satılan ürünün kullanıcıları, yüksek sesten kurtuldukları için memnun. Bir kullanıcı, "Nihayet aşağıdaki gürültü sustu. İki gün boyunca yaşlı kadınlar hoparlörlerinin çalışmadığını zannetti!" yorumunda bulundu.

Bir kullanıcı, "Müthiş bir buluş. Bununla artık mahallenin kralı ben olacağım" derken, başka bir kişi de "Bu yalnızca sıradan bir ürün değil, toplumsal adaleti de sağlıyor!" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2019'da Tienstin şehrinde, etraftakileri rahatsız edecek kadar yüksek sesli müzik çalmaları durumunda polisin yaşlı kadınlara 500 Çin Yuanı'na (yaklaşık 700 TL) kadar para cezası verebilmesini sağlayan bir uygulama yürürlüğe konmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...