Tgrt Haber
13 Ocak 2022 12:00

Çin'de hidroelektrik santralinde patlama: 7 kişi öldü

Çin'deki hidroelektrik santralindeki binayı su bastı, 7 kişi hayatını kaybetti. Binada mahsur kalan 2 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Çin'de hidroelektrik santralinde patlama: 7 kişi öldü
çin,,hidroelektrik,,patlama,

Çin’in kuzeybatısında bulunan Siçuan eyaletindeki bir hidroelektrik santralinde boru patladı. Yerel saat ile 13.40 sıralarında yaşanan olayda, Ganzi Tibet Özerk kentindeki santralde patlayan boru sonrası, santral binasını da su bastı. Yaşanan su baskınında personellerin binada mahsur kaldığı açıklanırken, 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, 2 personelin de kurtarıldığı belirtildi. Binada mahsur kalan diğer 2 personeli ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çin basınında yer alan haberlere göre, santral çevresindeki bazı binaların alt katları ve yollardaki araçlar da sular altında kaldı.

Bölgeden yaklaşık 150 kişinin tahliye edildiği aktarılırken, Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, kayıp kişi sayısının belirlenmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...