Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2022 14:12 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 14:43

Çin'de ortalık fena karıştı! Protestocular bankayı bastı, tanklar bölgeye gönderildi

Çin'in Zengzhou kentinde toplanan yüzlerce kişi, 'Birikimlerimizi istiyoruz' sloganlarıyla bir bankaya zorla girmeye çalıştı. Bankanın güvenlik görevlilerinin protestoculara müdahale etmesi sonucu bölgeye gerginlik hat safhaya çıktı. Çıkan olayların ardından bankanın önüne gelen askeri tanklar bölgede konuşlandırıldı.

Çin,Tank,Asker,Banka,Protesto

Çin'in Henan eyaletindeki Zengzhou kentinde bankadaki paralarını çekemediklerini söyleyen halk bankanın önünde sloganlar atarak büyük bir protesto gerçekleştirdi. Bankadaki paralarını çekemediklerini söyleyen yüzlerce kişi, hesaplarının sıfırlandığı görünce Çin Halk Bankası'nın Zhengzhou şubesine adeta akın etti.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Bankanın önünde ellerinde "Birikimlerimizi istiyoruz" yazılı pankartlarla protesto eden göstericiler ile güvenlik görevlileri arasında bir anda gerilim yükseldi ve büyük bir arbede çıktı. Polis, çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirtirken, gösteriye 3 binden fazla kişinin katılığı iddia edildi.

TANKLAR BÖLGEDE GÖNDERİLDİ

Zamanla bankanın önüne gelen prostestocuların sayısı artış gösterince gece saatlerine doğru bankanın önüne tanklar konuçlandırıldı. Bölgedeki gerginlik devam ederken bazı Çin internet haber siteleri de tankların Shandong eyaletindeki bir eğitime katılmak için yola çıktığını ileri sürdü.

MİLYONLARCA DOLARLIK MEVDUAT DONDURULDU

Geçtiğimiz 18 Nisan'da bankalarda bulunan milyonlarca dolarlık mevduat donduruldu ve bankalar müşterilere bunun iç sistemlerdeki bir yenileme sonucu olduğunu söyledi. Ancak banka müşterileri, o zamandan beri bankalardan kendilerine konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...