Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2015 16:07

Çin'de patlama sonrası zehirli gaz denetimi sürüyor

Çin'in Tiencin kentindeki patlama bölgesinde yapılan ölçümlerde havada ve su kaynaklarında insan sağlığına zararlı bir duruma rastlanmadığı, uzmanların araştırmalarına devam ettiği bildirildi.

Çin'de patlama sonrası zehirli gaz denetimi sürüyor
çin,gaz,

Çin'in Tiencin kentindeki patlama bölgesinde yapılan ölçümlerde havada ve su kaynaklarında insan sağlığına zararlı anormal bir duruma rastlanmadığı bildirildi.
Yetkililer, uzman ekiplerin bölgede araştırmalarına devam ettiğini belirtirken, patlamaya neyin sebep olduğuna ilişkine net bir bilgi verilmedi.
Çin basınında çıkan bazı haberlerde, depo içerisindeki tehlikeli kimyasal maddelerin içeriği ilgili bilgi olmasa da depoda kolay yanabilen kimyasal maddelerin bulunabileceği ve yüksek hava sıcaklığının bu maddelerin yanmasına neden olduğu iddia edildi.
Patlamaya ilişkin ortaya atılan diğer bir iddia da kimyasal maddelerin bulunduğu depoda tedbir amaçlı standartların da  olmamasının patlamaya sebebiyet vermiş olabileceği belirtildi.
Bugün yapılan basın açıklamasında yetkililer, patlamanın gerçekleştiği deponun aktarma alanı olmasından dolayı tam olarak ne tür maddelerin bulunduğunu belirleyemediklerini ifade etti.
Yapımı tamamlanmış konutların boş olması büyük faciayı engelledi
Deponun bulunduğu bölge civarında yapımı tamamlanmış konutların boş olması daha büyük bir faciayı engellerken, konutların iç kesimlerindeki camların dahil parçalandığı ve oturulamaz hale geldiği görülüyor.
Öte yandan, patlama bölgesindeki kayıp 18 itfaiye erinden 17'sinin cesedine ulaşılırken, Ti adlı 19 yaşındaki itfaiyecinin bu sabah sağ olarak bulunduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.
Tiencin'in Binhay bölgesinde dün gece tehlikeli maddelerin tutulduğu lojistik deposunda büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlama, Japonya'ya ait bir uydu tarafından uzaydan da gözlenmişti.
Patlamaya ilişkin en son açıklamada, şu ana kadar 50 kişinin hayatını kaybettiği, 701 kişinin yaralandığı ve yaralılardan 70'inin durumunun kritik olduğu duyurulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...