Tgrt Haber
21 Temmuz 2021 19:50

Çin’de sel felaketi: Can kaybı artıyor

Çin’in Henan eyaletinde etkisini gösteren sağanak sonrası meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e yükseldi.

Çin’de sel felaketi: Can kaybı artıyor
Çin,sel

Çin’in Henan eyaletinde yer alan Zhengzhou kentinde şiddetli yağışlar sele yol açtı. Demiryolu ve karayolu bağlantılarının kesintiye uğradığı sanayi ve ulaşım merkezi olan Zhengzhou'da en az 100 bin kişi tahliye edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken 25 kişi hayatını kaybetti, 7 kayıp kişi ise hala aranıyor. Çin basınında yer alan haberlerde, kentteki metro tüneline su basması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 500'den fazla kişinin kurtarıldığını belirtildi. Haberlerde ayrıca, Zhengzhou gibi Sarı Neihr kıyısında bulunan Gongyi şehrinde de seller nedeni ile 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Çin’de sel felaketi: Can kaybı artıyor

VATANDAŞLARA YAĞIŞ KONUSUNDA UYARI

Zhengzhou Meteoroloji Bürosu tarafından yapılan açıklamada, kentteki 3 günlük yağışın “bin yılda bir” görülen bir seviyeye ulaştığı aktarıldı. Cumartesi gününden Salı gününe Zhengzhou'ya 617,1 milimetre yağmur yağdığı ifade edilerek, bunun neredeyse şehrin yıllık ortalama 640,8 milimetre olan yağış oranına eşdeğer olduğuna dikkat çekildi. Önümüzdeki 3 gün boyunca Henan genelinde daha fazla yağış olacağı konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...