Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2014 09:16

Çin'deki depremde ölü sayısı 381'e yükseldi

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin Caotong kentinde dün meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 381'e yükseldiği bildirildi.

Çin'deki depremde ölü sayısı 381'e yükseldi
çin, çin'de deprem, depremde ölü sayısı

Şinhua ajansının haberine göre, Yünnan eyaletinin Caotong kentinde meydana gelen depremde ölü sayısı 381'e yükseldi. Deprem bölgesinde 12 bin evin yıkıldığı, 30 bin evin zarar gördüğü açıklandı. 392 arama kurtarma ekibi, 12 eğitimli köpek ve 300'den fazla polis ve itfaiye ekibinin bölgeye gönderildiği kaydedildi. Çin Vatandaşlık İşleri yetkilileri, deprem bölgesine 2 bin çadır, 3 bin portatif yatak, üçer bin yorgan ve mont gönderildiğini belirtti.
Ayrıca bir Çin şirketinin de bölgeye 2 bin 500 yorgan, 2 bin mont ve 300 çadır göndererek, depremden zarar görenler için yardım kampanyası başlatacağı ifade edildi. Öte yandan, Çin Başbakanı Li Kıçiang, bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarını yerinde denetleyecek. Çin Deprem Ağları Merkezi, depremin dün öğleden sonra yerel saatle 16.30'da, yerin 12 kilometre altında meydana geldiğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde elektriklerin kesildiği ve iletişim sıkıntısının yaşandığı belirtilmişti. Caotong kentinde 2012 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde 80 kişi ölmüş, 800'den fazla kişi yaralanmıştı. Yünnan eyaletinde 1970 yılında meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde ise en az 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...