Tgrt Haber
25 Temmuz 2021 15:41

Çin'deki sel felaketinde bilanço ağırlaştı 5 kişi hala kayıp

Çin'in Henan eyaletindeki sel felaketinde bilanço ağırlaştı, 5 kişiyi arama çalışmaları ise hala sürüyor.

Çin'deki sel felaketinde bilanço ağırlaştı 5 kişi hala kayıp
çin,sel

Çin'in Henan eyaletinde aşırı yağışların yol açtığı sel felaketinin bilançosu artıyor. Yerel makamlardan yapılan açıklamaya göre selde hayatını kaybedenlerin sayısı 63'e yükseldi.

Halen kayıp durumda olan 5 kişi için arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, sel felaketinden eyalet genelinde 11.44 milyondan fazla kişinin etkilendiği, 1.38 milyondan fazlasının evlerini terk etmek zorunda kaldığı aktarıldı.

Çin'deki sel felaketinde bilanço ağırlaştı 5 kişi hala kayıp16 Temmuz'dan bu yana rekor düzeyde sağanak yağış alan Henan'da tarım arazilerinin büyük zarar gördüğü, 24 bin 474 evde hasar meydana geldiği, 8 bin 876 evin ise yıkıldığı belirtildi. Yaraların sarılmaya devam edildiği eyalette yağışlar azalırken, eyalet başkenti Zhengzhou da dahil olmak üzere birçok yerde yardım çalışmaları sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...