Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2015 06:46

Çin'den ABD'ye savaş tehdidi

ABD donanmasına ait USS Lassen isimli geminin Çin'in Güney Çin Denizi'nde kurduğu Subi Reef isimli yapay adaya 12 deniz mili yaklaşmasının ardından, Çin ABD'ye olan tepkisini giderek sertleştirdi.

Çin'den ABD'ye savaş tehdidi
abd, gemi, tehdit,

Çin, bu hafta başında gemisini yakınlaştıran ABD'ye "savaşa götürecek kışkırtıcı hareketlerden kaçınma" çağrısı yaptı. Çin Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Wu Şengli dün yaptığı açıklamada, "Eğer ABD böyle tehlikeli ve kışkırtıcı hareketlere devam ederse, her iki ülkenin hava, kara ve denizdeki cephelerinde yaşanabilecek en ufak olay, savaşı tetikleyebilir" şeklinde uyarıda bulundu. Çin yabancı ülke gemilerinin hak iddia ettiği Güney Çin Denizi'ndeki hareketlerini ulusal güvenliğine tehdit olarak kabul ederken, ABD bölgedeki hareketlerinin uluslararası hukuka uygun olarak tanımlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...