Tgrt Haber
12 Kasım 2015 18:11

Çin'den en az 'iki çocuk' politikası

Radikal bir kararla ‘tek çocuk’ politikasından vazgeçen Çin'de 2050'ye kadar işgücü nüfusunun 30 milyon artması bekleniyor.

Çin'den en az 'iki çocuk' politikası
çin, erdoğan, iki çocuk,

Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlaması Komisyonu (NHFPC), tek çocuk politikasından vazgeçilmesinin ülkenin yıllık ekonomik büyüme oranına yüzde 0.5 oranında katkı yapabileceği ve yaşlıların toplam nüfusa oranını 2 puan düşürebileceğini duyurdu.

Tek çocuk politikasının terk edilmesiyle ülkede kısa vadede kreş ve anaokulları sayısının artması ve ilgili sektörlerin de hızla büyümesi bekleniyor. Zira geçen yıl 16 milyon 900 bin bebeğin doğduğu ülkede, alınan kararla birlikte bu sayının ortalama 20 milyon'a çıkacağı tahmin ediliyor.

Araştırmalara göre, ülkede evli çiftlerinin çoğunluğunun ikinci çocuğa sıcak baktığı ifade edilirken, değişen çocuk politikasıyla 2029'da ülke nüfusunun bir milyar 450 milyona ulaşması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...