Tgrt Haber
10 May 2021 19:15

Çin'den İsrail'e çağrı: Tahliyeleri ve yerleşim faaliyetlerini durdur

Doğu Kudüs'te sivillere yönelik şiddeti kınayan Çin, İsrail'e yıkımları, tahliyeleri ve yerleşim birimi faaliyetlerini durdur çağrısında bulundu.

Çin'den İsrail'e çağrı: Tahliyeleri ve yerleşim faaliyetlerini durdur
Doğu Kudüs,Çin,İsrail

BM Güvenlik Konseyi, Doğu Kudüs'te İsrailli yetkililerce Filistinli ailelerin zorla tahliye kararının ardından artan gerginliği görüştü.

SİVİLLERE YÖNELİK ŞİDDETİ KINADI

Toplantının sonrası açıklamalarda bulunan BM Güvenlik Konseyi mayıs ayı dönem başkanı Çin'in BM Büyükelçisi Zhang, Doğu Kudüs'te artan gerginlik ve şiddet nedeniyle derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Zhang, sivillere yönelik şiddeti kınarken, İsrail güçleri ve Filistinliler arasında çıkan çatışmaların rahatsız edici olduğunu söyledi.

İsrailli yetkililerin Müslümanlara karşı şiddeti, tehdidi ve provokasyonları önlemek için gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten Zhang, Kudüs'te Eski Şehir'de yer alan kutsal mekanların statüsünün korunması gerektiğini önemle vurguladı.

"TAHLİYELERİ VE YERLEŞİM FAALİYETLERİNİ DURDUR"

Zhang, ''Çin, Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerinde Filistinli ailelerinin tahliyesinden derin endişe duyuyor.'' ifadesini kullandı ve İsrail'e BM kararları ve uluslararası hukukun gerektirdiği yükümlükleri doğrultusunda yıkımları, tahliyeleri ve yerleşim birimi faaliyetlerini durdur çağrısında bulundu.

Zhang, BM Güvenlik Konseyi'nin ise kırılgan durum ve gerginliğin daha da artması riskine karşı iki devletli çözüme olan bağlılığını ve sarsılmaz desteğini yinelemeli gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...