Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2022 19:21 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 04:43

Çin'den tehditlere boyun eğmeyip Tayvan'ı ziyaret eden Litvanyalı bakana yaptırım

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin ziyaretinin ardından Tayvan'ı ablukaya alan Çin, bu kez de Litvanyalı bakana yaptırım kararı aldı. Çinli yetkililer; tüm tehditlere rağmen iki ülke arasındaki doğrudan uçuşlar ile elektrikli araçların geliştirilmesini görüşmek üzere Tayvan'a giden Litvanya Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Agne Vaiciukeviciute'ye birtakım yaptırımlar uygulandığını duyurdu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çin'den tehditlere boyun eğmeyip Tayvan'ı ziyaret eden Litvanyalı bakana yaptırım
Çin,Litvanya,bakan

Çin Dışişleri Bakanlığı, Litvanya Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Agne Vaiciukeviciute'ye Tayvan'ı ziyaret etmesi nedeniyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

İŞ BİRLİĞİ ASKIYA ALINDI

Çin- Tayvan arasında süren askeri gerginliğin ardından Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Litvanya Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Agne Vaiciukeviciute'ye Tayvan'ı ziyaret etmesi nedeniyle yaptırım uygulandığı açıklandı. Açıklamada, "Çin, Vaiciukeviciute'ye yaptırım uygulama, Litvanya Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile tüm temaslarını ve kara yolu ulaşımı alanındaki iletişim ve iş birliğini aksıya alma kararı almıştır" ifadeleri yer aldı.

TAYVAN'DAN AÇIKLAMA

Yaptırım kararının ardından Tayvan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "Tayvan, Litvanya'nın Çin hükümetinin mantıksız ve keyfi olarak bastırılmasına karşı koymak için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğine söz verdi" denildi.

TATBİKATLAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Çin’in Tayvan çevresinde düzenlediği tatbikatlar bazı ülkeler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. ABD, Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Çin'in, Pelosi'nin ziyaretine tepkisinin "açıkça kışkırtıcı" olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...