Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2021 09:01

Çin'den DSÖ'ye çağrı: Salgının kökeni ABD'de araştırın

Çin’den ABD’ye salgın misillemesi geldi. Çinli yetkililer koronavirüs salgınının kökenini bulmak için Amerika’daki bir laboratuvarın incelenmesini istedi.

Çin'den DSÖ'ye çağrı: Salgının kökeni ABD'de araştırın
çin,,dsö.kovid 19,,koronavirüs,,dünya,

Çin, Dünya Sağlık Örgütü'ne, Kovid-19 salgınının kökenini araştırmak için ABD'nin Maryland eyaletindeki Fort Detrick laboratuvarını incelemesi çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı ABD’nin salgının kökenine ilişkin Çin’i suçlayan tavrını eleştirdi. Çinli yetkililer, en kısa sürede DSÖ uzmanlarını, 1943-1969 yıllarında ABD'nin biyolojik silah programının merkezi konumundaki Fort Detrick laboratuvarına davet ederek Kovid-19'un kaynağının araştırılması için incelemeye izin vermesi çağrısı yaptı.

DSÖ, ilk vakaların ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentine, uluslararası bilim insanlarından oluşan bir heyet göndermişti. Çin, DSÖ'nün Kovid-19'un kökenine dair ikinci aşama planını kabul etmeyeceğini bildirmişti. DSÖ, Kovid-19'un kökenine ilişkin soruşturmanın ikinci evresinde, Çin'i, daha fazla iş birliği yapmaya çağırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...