Tgrt Haber
21 Ocak 2014 08:06

Çin'den Suriye sorunu için beş öneri

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Suriye sorununun siyasi yollardan çözümü adına yapılacak Cenevre-2 Konferansı'nın 'önemli bir fırsat' olduğunu belirtti.

Çin'den Suriye sorunu için beş öneri
çin, suriye sorunu için öneri, suriye sorunu için 5 öneri, cenevre-2,

Vang, devlet medyasına verdiği mülakatında, Pekin'in Cenevre-2'yi desteklediğini vurgulayarak, 22 Ocak'ta İsviçre'de yapılacak konferansı, Suriye sorununda siyasi çözüm adına "önemli bir fırsat" olarak nitelendirdi. Konunun çözümü adına beş öneri sunan Vang, bunları "Suriye'de siyasi çözümün sağlanması, ülkenin geleceğine halkın karar vermesi, hoşgörülü bir siyasi geçiş sürecine başlanması, Suriye'de ulusal uzlaşının temin edilmesi ve Suriye ile komşu ülkelerdeki mültecilere insani yardım çalışmalarında ısrar edilmesi" olarak sıraladı. Cenevre Konferansı'nın görüşmeler için bir başlangıç olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen Vang, Suriye'deki taraflara "Ülkenin geleceği ve halkın menfaati adına uzlaşı için çaba göstermeleri" çağrısı yaptı. Çin Dışişleri Bakanı Vang, Cenevre-2 Konferansı'na katılmak üzere bugün İsviçre'ye gidecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...