Tgrt Haber
08 Ocak 2015 19:11

Çin’den Venezuela’ya 20 milyar dolar destek

Çin yönetimi, düşen petrol fiyatları sebebiyle ekonomik krize giren Venezuela’da 20 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Çin’den Venezuela’ya 20 milyar dolar destek

Venezuela Devlet Başkanı Nicola Maduro, Çin’e yaptığı resmi ziyarette mevkidaşı Şi Jinping ile bir araya geldi. İki ülke arası ilişkileri güçlendirmek amacıyla yapılan görüşmeler sonrası Maduro, basına yaptığı açıklamada Çin’in Venezuela’ya yapacağı 20 milyar dolarlık yatırımlar hakkında anlaşmaya vardıklarını söyledi. Yapılacak yatırımlar teknoloji, inşaat ve petrol ürünlerini kapsayacak. Ancak bu yatırımların yeni kredileri de kapsayıp kapsamadığı henüz bilinmiyor. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin, daha önce ekonomik sıkıntıdaki Venezuela’ya verdiği 42 milyar dolarlık kredinin süresini uzatmıştı.

Petrol krizi yaşayan Güney Amerika’da nüfuzunu artırmak isteyen Çin, hafta başında Ekvador'a 7,5 milyar dolarlık kredi vermeyi kabul etmişti.

Petrol 6 yılın en düşüğünde

Petrol fiyatları, ekonomik yavaşlama ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin üretimi kısmayacaklarını açıklamasıyla düşüşünü sürdürüyor.

Uluslararası bir gösterge olan Brent petrolün, 2014 başlarında 110 dolar olan varil fiyatı, altı yıldır ilk defa 50 doların altına geriledi.

Petrol üreticisi Venezuela’da petrol fiyatlarındaki düşüş enflasyonu artırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...