Tgrt Haber
24 Ocak 2022 10:26

Çin'in dünyadan sakladığı bölge Google'da bile sansürlü!

Çin'in Tibet bölgesinde bulunan bir alanın Google Haritalar kısmında sansürlenmesi herkesin dikkatini çekti. Sosyal medya platformu Reddit'te konuşulan Çin'in sansürlü bölgede ne saklandığı merak edildi.

Çin'in dünyadan sakladığı bölge Google'da bile sansürlü!
çin,,google haritalar,,sansür,,reddit,,sosyal medya,

Son zamanlarda Çin'in gelişen teknolojisi herkesin odak noktasındayken ortaya çıkan bir detay herkesin merak konusu haline geldi. Çin'in bazı teknolojileri, gizli tuttuğu iddiaları da hatırlanınca sosyal medyada ortalık karıştı. 

Sosyal medya platformu Reddit'te Çin'in Tibet bölgesindeki bir alanın Google Haritarlar tarafından sansürlendiği bir paylaşım kullanıcılar arasında yayıldı. Kısa süre içinde çok sayıda kişi, paylaşıma yorum yaptı hatta Reddit'te en fazla etkileşim alan başlıklardan biri oldu.

Çin'in dünyadan sakladığı bölge Google'da bile sansürlü!

Bazı sosyal medya kullanıcıları, 30.846054 ve 81.668028 koordinatlarında bulunan bölgenin bir Google hatasından kaynaklı olarak da saklı kalabileceğini ifade etti.

Reddit kullanıcıları, gizemli bölgede ne olduğunu merak ettiklerini, Çin'in bu bölgede dünyanın bilmesini istemediği bir şeyi saklıyor olabileceğini iddia etti. 

Öte yandan Google Haritarlar'da sansürlenen bölge, tam olarak Ngari eyaletinin güney doğusunda bulunan Muba bölgesine denk geliyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...