Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 12:25

Çin'in yeni akımı: Yan gelip yatmak

Çin'de milenyum kuşağı arasında yeni bir akın ortaya çıktı. Rekabet yorgunu gençler, kariyerlerini bir kenara bıraktı ve yatmaya başladı.

Çin'in yeni akımı: Yan gelip yatmak
çin,sosyal medya

Çin'de rekabet yorgunu milenyum kuşağı gençler, yeni bir akım başlattı. Pekin Hükümeti'nin savaş açtığı bu yeni akımın başlamasına ise 31 yaşındaki Luo Huazhong, öncülük etti. Çin'de bir fabrikada çalışan Huazhong, 5 yıl önce çalışma hayatının şartlarından bunaldı ve istifa etti. Bisikletine atlayıp Tibet'e giden Huazhong, bu yolculuğunu sosyal medya hesabında paylaşmaya başladı. Çalışma hayatı boyunca kazandıklarından ayda 60 dolar bütçe ile geçinmeye başladı.

''SIRT ÜSTÜ YATIŞ''

Huazhong, yeni hayat tarzının adını ise ''Sırt üstü yatış'' koydu. Tangping adı verilen bu akım zamanla tüm ülkeyi sardı. Çin'deki yorucu çalışma şartlarının kendilerine iyi bir hayat sağlamamasına isyan eden yüz binlerce milenyum genci birer birer işlerini bırakıp eylemsizliğe geçmeye başladı.

Çin'in yeni akımı: Yan gelip yatmakÇin'deki bir önceki kuşak, iyi bir iş, ev, otomobil gibi hedefler için çalışıyordu. Fakat bu durum artık değişti, milenyum kuşağına göre artan fiyatlar ve düşük ücretler nedeniyle bu hedefi tutturmak artık imkansız.

Öte yandan Çin'deki gelir uçurumu giderek derinleşiyor. New York Times'ın haberine göre Çin, dünyada en çok milyarderin yaşadığı ikinci ülke, yıllık geliri bin yuandan (154 dolar) az 600 milyon insan yaşıyor.

Çin'in yeni akımı: Yan gelip yatmakPEKİN YENİ AKIMA SAVAŞ AÇTI

Gençler, hiçbir yere varmadığını düşündükleri kariyer yarışından çekilmeye başladı. Pekin Hükümeti ise bu akıma savaş açtı. Yeni akım tangping'in internetteki forum siteleri kapatıldı. İnternet düzenleme kurumu içinde tangping geçen her paylaşımı sansürledi. Alışveriş sitelerinde tangping içeren ürünlerin satışı yasaklandı. Oxford Üniversitesi'nden antropolog Xiang Biao, "Gençler tarifsiz bir baskı hissediyor, hayata dair derin bir hayal kırıklığı içindeler" diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...