Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Şubat 2015 11:55

Çinli maden kralı idam edildi

Çin'de maden sektöründe en büyük şirketlerden birine sahip olan iş adamı ve kardeşinin de bulunduğu beş kişi çete kurmak ve yönetmek suçundan idam edildi.

Çinli maden kralı idam edildi
Çin,bugün,Forbes, iş adamı, idam,

Şinhua ajansının haberinde, ülkenin en büyük maden şirketi Hanlong grubunun sahibi Liu Han ve kardeşi Liu Vey'in yanı sıra Tang Şianbing, Cang Donghua ve Tien Şienvey'in, Çin'in merkezinde bulunan Hubey eyaletindeki Bölgesel Yüksek Halk Savcılığının onayıyla suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan bugün idam edildiği belirtildi.
Liu Han, kardeşi Liu Vey ve 34 kişi, suç örgütü kurmak ve mafya soruşturması kapsamında rüşvet, adam kaçırma, saldırı ve cinayetten mayıs ayında yargılanmıştı. Mahkeme mayıs ayındaki duruşmada ünlü iş adamı, kardeşi Liu Vey, Tang Şianbing, Cang Donghua ve Tien Şienvey'in idamını onaylarken, beş kişiyi de iki yıl ertelemeli idam cezasına mahkum etmişti. Diğer çete üyeleri de 4 yıldan müebbette kadar çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.
Madenciliğin yanı sıra enerji, gayrimenkul ve finans sektörlerinde şirketleri olduğu belirtilen Liu Han, Forbes dergisinin en zengin Çinli iş adamaları listesine 142. sıradan girmişti. Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinin en büyük özel girişimlerinden olan Hanlong Group'un, madencilik başta olmak üzere enerji, finans, elektrik ve gayrimenkul sektörlerinde büyük işletmeleri bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...