Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2015 18:04

Çipras, 'Fırtınadan korkmuyoruz'

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras "Şu anda bir fırtınanın ortasındayız. Ancak bizler deniz kenarında yaşayan insanlarız, bu fırtınadan korkmuyoruz" dedi.

Çipras, 'Fırtınadan korkmuyoruz'
yuninastan, çipras,

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, sözde Yunanistan sorununun, tüm Avrupa Birliği’nin sorunu olduğunu savunarak, "Şu anda bir fırtınanın ortasındayız. Ancak bizler deniz kenarında yaşayan insanlarız, bu fırtınadan korkmuyoruz" dedi. St. Petersburg’ta düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda konuşan Çipras, Yunanistan’ın ekonomik anlamda yaşadığı "fırtına" nedeniyle, güvenli bir liman bulması gerektiğine işaret etti. Ukrayna’da yaşanan krizin, Avrupa’da bir istikrar olmadığını gösterdiğini belirten Çipras, Rusya’nın Yunanistan’ın en önemli ortaklarından biri olduğunu kaydetti. Rusya’nın küresel etkinliğinin giderek arttığına dikkati çeken Çipras, "Dünyanın ekonomi merkezleri artık değişiyor. Artık dünyanın merkezinde olmadığımızı anlamamız lazım" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...