Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Mart 2015 04:51

Çipras, iki ülkeye yüklendi, 'Kuyumuzu kazıyorlar'

Yunanistan'ın yeni başbakanı Aleksis Çipras, İspanya ve Portekiz'in Yunanistan'ın kuyusunu kazdığını belirtti.

Çipras, iki ülkeye yüklendi, 'Kuyumuzu kazıyorlar'
Aleksis Çipras, yunanistan

Yunanistan'daki kemer sıkma karşıtı sol SYRİZA hareketinin diğer borçlu ülkelere sıçrama ihtimali konuşulurken Yunanistan'dan ilginç bir çıkış geldi. Komşu'nun solcu Başbakanı Aleksis Çipras, İspanya ve Portekiz'in Yunanistan'ın kuyusunu kazdığını belirtti. Avrupa Birliği ile masaya oturduklarında karşılarında İspanya ve Portekiz liderliğinde bir grup gördüklerini belirten Çipras, "Bu ülkelerde yaklaşan seçimler nedeniyle korkuyorlar. Bizim gibi kemer sıkma karşıtı politikası olan radikal güçlerden korkuyorlar. Bu nedenle bize komplo düzenlediler" dedi. Lideri olduğu radikal sol SYRİZA partisinin merkez komitesi toplantısında konuşan Çipras, bu iki ülkenin geçtiğimiz ay boyunca Avrupa Birliği ile süren görüşmeler sırasında sonuç alınmaması için çalıştığını aktardı.

"SUÇU BİZE ATMASINLAR"
Çipras'ın Merkez Komitesi toplantısında : "İki kez üt üste ertelenen Avrupa Maliye Bakanları toplantılarında SYRİZA hükümetine tuzaklar kurulmuştur. Hükümetimizin müzakerelerde yenilgiye uğraması ve ülkenin uçurma yuvarlanması amaçlanmıştır. Buna hem YDP'nin hem de bizi iktidarda görmek istemeyen AB'nin sağ eğilimli partileri yardım etmiştir" sözleri, ana muhalefet partisi YDP lideri Andonis Samaras'tan ve AB ülkelerinin sert tepkisine yol açtı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Yunan mevkidaşı Çipras'ın açıklamalarına şu sözlerle karşılık verdi: "Yunan radikal solu halkına verdiği sözleri yerine getiremediği için bizi sorumlu göstermesin" dedi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ise uyarı niteliğinde şu değerlendirmede bulundu: "Yunan hükümetinin, bizi diğer Avrupa ülkeleri karşısında zora sokacak açıklamalar yapmaması çok faydalı olur." Çipras dünkü konuşmasında ayrıca SYRİZA'nın önde gelen delegelerine: "Partimiz iktidara geldi diye, halktan kopmayın. Halkın taleplerini; şikayetlerini, her zaman hükümete bildirmenizi istiyorum" çağrısı yaptı.


ÜÇÜNCÜ KURTARMA PAKETİNE İHTİYAÇ YOK
Çipras, Yunanistan'ın mevcut mali yardım programının dört ay sonra tamamlanmasıyla üçüncü bir kurtarma paketine ihtiyaçları olmayacağını söyledi. Ülkede değişim oluşturmak için var güçleriyle çalışmaya başlayacaklarını belirten Çipras, "Alman parlamentosu Avrupa'ya güven oyu verdi" diye konuştu. Çipras, "Avrupa Yunanistan'ın yeni bir sayfa açtığını artık kabul etti. Yunanistan'ı yön değiştiren bir Avrupa'da değiştirmek için çalışmaya başlıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...