Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2016 23:38

Çipras: Kıbrıs müzakerelerinde önemli bir dönüm noktasındayız

Yunanistan Başbakanı Çipras, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, önemli bir dönüm noktasında bulunduklarını, adil bir sonuca ulaşmak için kararlılık ve cesur adımlar gerektiğini söyledi.

Çipras: Kıbrıs müzakerelerinde önemli bir dönüm noktasındayız
Yunanistan, Çipras, Kıbrıs

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile başkent Atina'da bir araya geldi.

Çipras, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Kıbrıs meselesinin çözümünün Avrupa ve bölge için özel bir anlam içerdiğini belirterek, "Yunanistan bu büyük çözüm çabalarını destekliyor ve tüm Kıbrıs halkının adil çözüm için her türlü çabalarını cesaretlendirmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Geçen haftaki toprak konusundaki müzakerelere ilişkin Anastasiadis'ten bilgi aldığını kaydeden Çipras, "Görülüyor ki ilerleme kaydedilmiş. Ancak, her önemli ve kritik müzakerede olduğu gibi, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerde tüm konularda anlaşma sağlanıncaya kadar hiçbir şeyde anlaşmaya varılmış sayılmaz." dedi.

Önemli bir dönüm noktasında bulunduklarının altını çizen Çipras, çözümün tüm Kıbrıs'ın yararına olacağını, sürdürülebilir ve adil bir sonuca ulaşmak için kararlılık ve cesur adımlar gerektiğini dile getirdi.

Çipras ayrıca, "Yunanistan özellikle güvenlik meselesine faal olarak iştirak ediyor ve iştirak edecek." dedi.

Anastasiadis: Önemli mesafe kaydettik
Anastasiadis ise tüm konularda anlaşmaya varılıncaya kadar hedefe ulaşılmış olunmayacağına işaret ederek, "Hedefimiz çağdaş bir Avrupa devleti oluşturacak bir çözüme ulaşmak. Bu konuda gerekli ön koşulları sağlayarak önemli mesafe katettik. Ancak hala farklılıklar var." değerlendirmesinde bulundu.

Yunan hükümetine destekleri için teşekkür eden Anastasiadis, "Toprak konusunda kaydedilen ilerleme ve bundan sonraki görüşmedeki beklentiler kapsamında gerçekleştirilebilecek olası çok taraflı bir zirvenin belirlenmesi konusunu konuştuk. Çok taraflı zirveye kadar olası farklılıkların aşılması ve garantörlük meselesi için zaman kazanılması için görüşmeler hızlandırılacak." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...