Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2022 09:29 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 12:53

Çipras'tan Miçotakis'e sert eleştiri: Türkiye yükseliyor, biz Batı'nın piyonu olduk

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünün ve gücünün arttığını belirtti. Başbakan Miçotakis'i de eleştiren eski başbakan Çipras, "Üçüncü güçlerin satranç tahtasındaki piyonu hâline geldik. Batı'nın uysal müttefiki oluyoruz" dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Çipras'tan Miçotakis'e sert eleştiri: Türkiye yükseliyor, biz Batı'nın piyonu olduk
yunanistan,çipras,miçotaskis,türkiye,erdoğan

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünün arttığını belirtti.

“TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİ BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR”

Yunanistan’ın son dönemde izlediği dış politikayı eleştiren Çipras, söylem düzeyinde artan gerginliğin kendisini endişelendirdiğini dile getirerek “Bizi endişelendiriyor çünkü Türkiye’nin uluslararası alandaki rolü şu an yükselişte” yorumunu yaptı. Türkiye’nin “yatıştırıcı güç” imajına dikkati çeken Çipras “(Türkiye) Ukrayna’da barış için ara bulucu olmak isteyen bir güç ve hem Batı’nın hem de Doğu’nun gözünde yükselişte. Bu, bizi endişelendiriyor. Zira Yunanistan, sadece sabit dış politika dogmasını terk etmiyor, aynı zamanda günün sonunda üçüncü güçlerin satranç tahtasındaki piyonu hâline gelen, Batı’nın uysal ve sadık müttefiki de oluyor” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN HER ZAMAN ERDOĞAN’DI”

Çipras, kendisinin 4,5 yıllık başbakanlığı süresince de Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde zor zamanlar yaşandığına dikkati çekerek “(Cumhurbaşkanı) Erdoğan her zaman Erdoğan’dı. Son aylarda başka biri olmadı. Daha zor zamanlarda bile diyalog kanallarının açık kalması için sıkı çalıştık. Yunan tarafı olarak bunun için çalışıyorduk” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...