Tgrt Haber
08 Temmuz 2016 06:40

Clinton'ı Dışişleri Bakanlığı da sorgulayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton’ın bakanlığı döneminde elektronik yazışmalar için özel e-posta adresini kullanması hakkında yeni bir soruşturma başlatıyor.

Clinton'ı Dışişleri Bakanlığı da sorgulayacak
hillary clinton, clinton

AP haber ajansının ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığının suçsuz bulduğu Clinton, bu sefer Dışişleri Bakanlığı tarafından sorgulanacak.
Bakanlık Sözcüsü John Kirby, Dışişleri Bakanlığının bu sene nisan ayında Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığının başlattıkları soruşturmayla çakışmaması için durdurduğu soruşturmanın yeniden başlayacağını bildirdi.
Kirby, Clinton’un bakanlık yaptığı dönemde birlikte çalıştığı kişilerin sorgulanacağını belirtti.
ABD basınında yer alan haberlere göre, Clinton’un yanı sıra Cheryl Mills, Jake Sullivan ve Huma Abedin’in soruşturmada ismine ilk müracaat edilecek isimler olacak.
 Adalet Bakanlığı, yürüttükleri soruşturmayı bu hafta tamamladıklarını ve Clinton dahil hiç kimsenin suçlu bulunmadığını açıklamıştı.
FBI ile ABD Adalet Bakanlığı, Clinton’ın bakanlığı döneminde kişisel e-posta adresinden yaptığı yazışmalardaki hassas bilgilerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını araştırmıştı.
Clinton'un Dışişleri Bakanlığı yaptığı sürede resmi e-posta hesabının olmadığı ortaya çıkmıştı. Ulusal Arşiv ve Kayıt Yönetimi de bu durumun ciddi bir yasa ihlali olduğunu belirtmişti.
Clinton'ın kişisel hesabını kullanması, Dışişleri Bakanlığının arşivlemek üzerine Clinton'dan resmi yazışmalarını talep etmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Clinton, Dışişleri Bakanlığına 55 bin sayfa doküman teslim etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...