Tgrt Haber
21 Haziran 2021 12:06

Çoban keşfetti: Elmasa hücum

Güney Afrika’da, bir çobanın keşfettiği arazide günlerdir elmas arayan yerli halkın umutları boşa çıktı. Köylülerin elmas sanarak hücum ettikleri kristallerin kuvars olduğu ortaya çıktı.

Çoban keşfetti: Elmasa hücum
elmas,güney afrika

Güney Afrika Cumhuriyetinde bir çobanın bulup köye getirdiği kristalleri elmas sanan halk günlerdir arazide kazım yapıyordu. Ancak halkın umutları boşa çıktı çünkü köylülerin elmas sanarak hücum ettikleri kristallerin kuvars olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük elmas üreticilerinden Güney Afrika Cumhuriyeti'nin KwaZulu-Natal eyaletinde keşfedilen ve ülke genelinden elmas madencilerin bölgeye akın etmesine neden olan taşlar halk arasında sevinç oluşturmuştu.

Çoban keşfetti: Elmasa hücum

ELMASA HÜCUM

Elmas bulduklarını sanan köylüler büyük bir heyecanla araziye akın edip günlerce durmadan kristalleri topraktan çıkardı.Yaşanan bu durum Güney Afrika medyası tarafından "elmasa hücum" olarak adlandırıldı.

Çoban keşfetti: Elmasa hücum

KÖYLÜNÜN UMUTLARI BOŞA ÇIKTI

Taşların gerçekten elmas olup olmadığının tespit edilmesi için yerbilimcilerden ve hükümet yetkililerinden oluşa bir heyet görevlendirildi. Yapılan inceleme sonunda taşların şeffaf kuartz olduğu ortaya çıktı. Sevinci yarım kalan köylüler umutlarını bu taşlara bağlamıştı.

Güney Afrika’da köylülerin elmas sanarak hücum ettikleri kristallerin kuvars olduğu ortaya çıktı. Bir çobanın keşfettiği arazide günlerdir elmas arayan yerli halk, umudunu bu taşlara bağlamıştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...