Tgrt Haber
28 Haziran 2022 15:23 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:32

Çocuk felci aşısı için gelen sağlıkçılara saldırı: Kısırlaştıracaklar deyip öldürdüler

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde, çocuk felci için aşılama yapan sağlık çalışanlarına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si polis biri sağlık çalışanı 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çocuk felci aşısı için gelen sağlıkçılara saldırı: Kısırlaştıracaklar deyip öldürdüler
pakistan,aşı

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Kuzey Veziristan bölgesinde çocuk felciyle mücadele eden sağlık çalışanlarına motosikletli kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2'si polis biri sağlık çalışanı 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

'KISIRLAŞTIRMAK İÇİN KOMPLO' OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR

Hayber Pahtunhva'da etkin olan terör örgütü Pakistan Talibanı (TTP) mensupları, çocuk felci aşılama ekiplerini ve onları koruyan polisleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor. TTP, söz konusu aşılamanın "Batılı ülkelerce çocukları kısırlaştırmak için kullanılan bir komplo olduğunu" öne sürüyor.

Pakistan, 1994'te başlatılan çocuk felcini bitirme kampanyası çerçevesinde yıllık 20 bin olan vaka sayısını 2017'de 8'e kadar düşürmüştü. 2017'nin ardından çocuk felci vakalarında artışların yaşandığı Pakistan'da, 2018'de 12, 2019'da 147, 2020'de ise 84 vaka tespit edilmişti. Geçen yıl ülkede sadece 1 çocuk felci vakası bildirilmişti. Bu yıl ise vaka sayısı 11 olarak açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...