Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2015 18:28

Çok sayıda asker rehin alındı

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar ile silahlı çatışmaların devam ettiği Donetsk'te 6 kişinin öldürüldüğü, 55 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çok sayıda asker rehin alındı
ukrayna, çatışmalar, rehin,

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar ile silahlı çatışmaların devam ettiği Donetsk'te 6 kişinin öldürüldüğü, 55 kişinin de yaralandığı bildirildi. Donetsk Valiliği Basın Bürosundan yapılan açıklamada; bölgede meydana gelen silahlı çatışmalarda 6 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilirken, bu saldırılarda yaralanan 55 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Açıklamada, ölen ve yaralananların arasında askerlerin de olduğu belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanının Danışmanı Yuriy Biryukov da yaptığı açıklamada, Donetsk havaalanında ayrılıkçılar ile devam eden çatışmalarda 8 Ukrayna askerinin rehin alındığını belirtti. Biryukov, "Çatışma oldu. Ölenler de vardı, 8 asker de rehin alındı" ifadesini kullandı. Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, son 24 saatte ayrılıkçıların 102 kez ateşkes ihlali yaptığı kaydedildi. Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık'ta taraflar arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konulmasının ardından, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasındaki çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Doğudaki gerginliğin son günlerde yeniden artmasının ardından, bölgedeki çatışmalarla can kayıpları da arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...