Tgrt Haber
18 Haziran 2021 14:52

Çöp sahasından 5 dolara aldığı tablo aslında binlerce dolarlık!

Kanada Ontario'daki bir çöp sahasından 5 dolara bir tablo satın alan kadının tablosu David Bowie'nin çıktı. O tablo şimdilerde binlerce dolara satılmayı bekliyor.

Çöp sahasından 5 dolara aldığı tablo aslında binlerce dolarlık!
kanada,david bowie,portre,tablo

Rock ikonu David Bowie'nin tablosunu bir kadın ikinci el bağış merkezinden 5 dolara satın aldı. "DHead XLVI" başlıklı portre, Bowie'nin 1995 ile 1997 yılları arasında oluşturduğu yaklaşık 47 eserlik bir serinin parçası çıktı. O tablonun şimdilerde çevrimiçi bir sanat müzayedesinde binlerce dolara satılması bekleniyor.

İkinci elden tabloyu satın alan kadın, bir müzayede evinde satışa çıkardı, kısa sürede teklifler binlerce dolarlara kadar çıktı.

Tablonun arkasında Bowie'nin kendine özgü imzası ile birlikte adını, 1997 tarihini ve resmin "tuval üzerine akrilik ve bilgisayar kolajı" olarak tanımını içeren bir etiket var. Ayrıca, Bowie ve diğer ünlü müzisyenler için çalıştığını söylediği bir Londra çerçeveleme şirketinden bir etiket vardı.

Çöp sahasından 5 dolara aldığı tablo aslında binlerce dolarlık!

Tabloyu satın alan kadın Cowley, CNN'e kimliği belirlenemeyen satıcının geçen yaz Toronto'nun yaklaşık üç saat kuzeyindeki South River'daki bir çöp sahasındaki bir bağış merkezinde resim için Kanada'ya 5 dolar (yaklaşık 4,10 dolar) ödediğini söyledi.

Cowley, "Arkasını çevirmeden ve arkasındaki etiketleri görmeden önce bunun ilginç bir tablo olduğunu düşündüm ve satın aldım" dedi.

ORİJİNAL OLDUĞU KESİNLEŞTİ

Bowie'nin imzalarını toplayan koleksiyoncu Andy Peters'a ulaşıldı. Peters, tablonun orijinal olduğunu onayladı. Peters, "Resmi ilk gördüğümde ne olduğunu hemen anladım" dedi. 2000'lerin başında, şu anda feshedilmiş bir Bowie sanat web sitesinde satıldığını hatırladığını söyledi. 

Peters, ''Arkadaki imzayı görmeme gerek yoktu çünkü biliyordum. Fakat olayı karmaşıklaştıran Bowie'nin 55 yıllık kariyeri boyunca imzasını bu kadar çok değiştirmesi, ancak her imzada, sahtekarların kopyalayamayacağı belirli nüanslar var'' dedi.

SON TEKLİF 55 BİN DOLAR

Eserin 9.000 ila 12.000 Kanada doları (7.500-10.000 Amerikan doları civarı) arasında bir rakama satılması bekleniyordu. Ancak 15 Haziran'da müzayede açılır açılmaz bu seviyenin üzerine çıkan esere verilen son teklif haberi yayına hazırlandığı sıralarda 50.000 Kanada dolarıydı (40.000 Amerikan doları ya da 350.000 TL). Bir sonraki teklif 55.000 dolar ve 24 Haziran'a kadar devam edecek müzayedede fiyatın daha da artması bekleniyor.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...