Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2020 20:41

Corona virüsü dünya genelinde görülmeye başladı

Singapur ve Vietnam’da, Çin’in Wuhan kentinden yayılan corona virüsünün ilk vakalarına rastlandı. Virüse şuana kadar ABD, Japonya, Güney Kore ve Tayland'da da rastlanmıştı.

Corona virüsü dünya genelinde görülmeye başladı
corno virüsü

Corona virüsü Çin’in ardından, Singapur ve Vietnam’da da ortaya çıktı.

Bakanlık duyurdu

Singapur Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkeye seyahat amacıyla gelen bir Çin vatandaşında corona virüsü tespit edildiği bildirildi.

Pazartesi günü 9 arkadaşıyla beraber Wuhan’dan Singapur'a gelen 66 yaşındaki erkek hastanın, Shangri-La Rasa Sentosa beldesinde konakladığı bildirilirken, Bakanlığın Bulaşıcı Hastalıklar Müdürü Doçent Doktor Vernon Lee, “Olası yayılmanın kontrol edilmesi için tüm önlemler alınacak" açıklamasında bulundu.

Uçuşlar iptal edildi

Vietnam'da virüs nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, Filipinler’de ise perşembe günü itibariyle Çin'in Wuhan şehrine yapılan uçuşların iptal edildiği duyuruldu.

3 Hintli gözetim altında

Hindistan’ın Kerala eyaletinden bir Hintli hemşirede virüsün tespit edilmesiyle beraber, üç Hint vatandaşının da Suudi Arabistan'da gözetim altında tutulduğu bildirildi. Kerala Eyalet Valisi Pinarayi Vijayan, Merkezi Hükümet’ten acil müdahale talebinde bulundu.

Diğer ülkelere yayıldı

İlk olarak Çin'in Wuhan şehrinde Aralık ayı sonlarında tespit edilen virüse şuana kadar ABD, Japonya, Güney Kore ve Tayland'da rastlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...