Tgrt Haber
07 May 2014 15:40

Corona virüsünden ölenlerin sayısı 117'ye yükseldi

Suudi Arabistan'da 2 kişinin daha SARS'ın türevi olan corona virüsü MERS-CoV hastalığından öldüğü ve virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 117'ye yükseldiği bildirildi.

Corona virüsünden ölenlerin sayısı 117'ye yükseldi
suudi arabistan, sars türevi, Corona virüsü, ölenlerin sayısı

Suudi Arabistan'da 10 kişinin daha ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalandığı, bunlardan 2’sinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 4'ü Riyad’da, 2'si Cidde’de, 2'si Medine-i Münevvere'de, 1’i Mekke’de, 1’i Taif’te 10 kişide daha corona virüsüne rastlandığı belirtildi.  Açıklamada, daha önce virüse yakalanan 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Mayıs ayı içinde 60 kişinin virüse yakalandığı, söz konusu kişilerden 6’sının hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, 2012 yılından bu yana ülke genelinde söz konusu virüsün bulaştığı kişi sayısının 431’e, ölenlerin sayısının ise 117'ye yükseldiği kaydedildi.
Sağlık Bakanı Adil Fakih, develerle doğrudan temas edilmemesi uyarısında bulunarak, "çiğ deve eti" kullanırken önlem alınmasını ve kaynatılmamış deve sütünün içilmemesini istemişti.  Amerikalı bilim insanlarının, develerden bulaştığı tahmin edilen virüse karşı etkili antikorlar bulduğu açıklanmıştı. SARS'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012’de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...