Tgrt Haber
07 Ekim 2021 09:38

Covid-19 bitmeden yeni salgın: Saatler içinde öldürebiliyor 24 çocuk öldü

Tüm dünya Covid-19 salgınıyla mücadele ederken yeni bir salgın hastalık daha ortaya çıktı. Sağlık çalışanlarının saatler içinde ölüme neden olduğunu belirttiği hastalık yüzünden 24 çocuk hayatını kaybetti.

Covid-19 bitmeden yeni salgın: Saatler içinde öldürebiliyor 24 çocuk öldü
hindistan,covid-19,koronavirüs,salgın

Çin'in Wuhan kentinde yaklaşık iki sene önce ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 salgınıyla, tüm dünya mücadele ederken virüsün sıklıkla mutasyona uğraması mücadeleyi oldukça zorlaştırıyor. Alfa, Beta, Gama gibi mutasyonların yanı sıra son olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta mutasyonu ise yıkıcı ölümlere neden oldu. Başta Hindistan olmak üzere birçok ülkede vakaların ve ölümlerin artmasına neden olan Delta'nın çıkış noktası olan Hindistan'da ise yeni salgın alarmı verildi. 

24 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Mirror'ın haberine göre, Hindistan'da yeni bir salgın nedeniyle 24 çocuk hayatını kaybetti. Üstelik ölümler, hastalık görüldükten saatler sonra meydana geldi. Haryana, Palwal'daki sağlık görevlileri tarafından 'Gizemli hastalık' olarak adlandırılan bu durum yüksek ateşe neden oluyor fakat ateşin nedeni bilinmiyor. Uzmanlar, öldürücü hastalığın virüs kaynaklı olabileceğini söylüyorlar. Yüksek ateşin yanı sıra eklem ağrısı, baş ağrısı, dehidrasyon, mide bulantısı gibi semptomlar da görülüyor.

Covid-19 bitmeden yeni salgın: Saatler içinde öldürebiliyor 24 çocuk öldü

ÇOCUKLARI YETİŞKİNLERE ORANLA DAHA ÇOK ETKİLİYOR

Ülkede paniğe neden olan hastalık araştırılırken bir yandan da soruşturma başlatıldı. Dr. Neeta Kulshrestha, korkunç durumu şu sözlerle ifade etti:

''Hastanelerdeki hastalar, özellikle çocuklar çok hızlı ölüyor.''

Gizemli haslığa dair henüz bir bilgiye ulaşılamasa da uzmanlar sivrisinek kaynaklı, viral bir enfeksiyonu olan dang humması olabileceği ihtimali üzerinde duruyorlar. Dang virüsüne yakalananların yaklaşık yüzde 5’i bu durumdan ciddi bir şekilde etkileniyor, küçük bir bölümünde hastalık hayati riskin oluşmasına neden oluyor.

Çocuklar soğuk algınlığı ya da mide iltihabı gibi görülen dang virüsü, vücuda girdikten 3 ila 14 gün sonra ortaya çıkıyor. Çocukları yetişkinlere oranla daha çok etkileyen Dang virüsü bulaşan insanların yüzde 80’inde hiçbir semptom görülmemekte ya da sadece hafif semptomlar oluşmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...