Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2022 16:43 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 16:59

Covid-19 temaslı kişiyi duyunca herkesi AVM'ye hapsettiler! Herkes karantinaya alındı

'Sıfır vaka' politilasıyla hareket eden Çin'in Şanghay şehrindeki bir AVM'de, bir kişinin Covid-19 hastasıyla temaslı olduğunu öğrenilmesinin ardından AVM yetkilileri, müşterileri zorla hapsetti, dışarı çıkılmalarına izin verilmedi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Covid-19 temaslı kişiyi duyunca herkesi AVM'ye hapsettiler! Herkes karantinaya alındı
çin,şanghay,covid-19,koronavirüs

Çin’in Şanghay şehrinin Xuhui bölgesindeki IKEA mağazasında, bir kişinin Covid-19 hastası ile temaslı olduğu öğrenilmesinin ardından tansiyon yükseldi. Güvenlik güçleri, ziyaretçilerin Covid-19 temaslı kişiyle aynı ortamda bulundukları gerekçesiyle dışarı çıkmalarına izin vermedi. Panik içindeki müşterilerin, görevlilerin kapattığı kapılara koşması kaosa neden oldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde ise, kapıları kapatmaya çalışan IKEA mağaza görevlilerinin başarılı olamadığı ve insanların kaçtıkları görüldü.

Covid-19 temaslı kişiyi duyunca herkesi AVM'ye hapsettiler! Herkes karantinaya alındı

BİR ÇOCUĞUN TEMASLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şanghay Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zhao Dandan yaptığı açıklamada, IKEA mağazasının kapatılması kararının mağazadaki 6 yaşındaki bir çocuğun Covid-19 hastası bir kişiyle yakın temasta bulunduğunun öğrenilmesi sonucu alındığını duyurdu. Zhao, IKEA mağazasında bulunanların 2 gün karantinaya alınması ve 5 gün boyunca sağlık takibi yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...