Tgrt Haber
20 Haziran 2022 12:44 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 12:56

Koronavirüse yakalandı tırnaklarındaki renk değişimi görenleri hayrete düşürdü

Tayvan'ın Taichung şehrinde 6 yaşındaki çocuğun koronavirüse yakalanmasının ardından tırnaklarında bir farklılık görüldü, çocuğun tırnakları gün geçtikçe beyazlamaya başladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Koronavirüse yakalandı tırnaklarındaki renk değişimi görenleri hayrete düşürdü
koronavirüs,tayland,covid-19

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsü tüm dünyada yayılmaya devam ederken birçok kişide farklı farklı belirtilere neden olmaya devam ediyor. Tayvan'da da koronavirüse yakalanan bir çocuğun tırnaklarında değişiklik meydana geldi. 6 yaşındaki çocuk, haziran ayının başında koronavirüse yakalandı. İki gün boyunca yüksek ateş, burun akıntısı ve öksürük şikayetleri olan çocuğun bir süre sonra da tırnaklarında renk değişimi meydana geldi.

Koronavirüse yakalandı tırnaklarındaki renk değişimi görenleri hayrete düşürdü

Tayvan Taichung MetroHarbor Hastanesi'nden Pediatrik Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Kao Chia-huei, çocuğun tırnaklarında oluşan beyazlamanın enfeksiyon sırasında kan damarlarında oluşan küçük kan pıhtılarından kaynakladığını söyledi. Chia-huei, 6 yaşındaki çocukta gözlenen olgunun 2 veya 3 ay içinde yavaş yavaş ortadan kalkacağını belirterek, çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Covid tırnakları olarak adlandırılan yatay çizgilerin görünümü gibi tırnakta meydana gelen değişiklikler, enfeksiyondan birkaç gün veya birkaç hafta sonra ortaya çıkabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...