Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2021 16:35

Covid 19'dan sonra bu hastalığa yakalanıyorlar! İlk ölüm gerçekleşti

Hindistan'da korkutan bir ölüm gerçekleşti. Covid-19'dan sonra 14 kişi karaciğer hastalığına yakalandı, bir kişi hayatını kaybetti.

Covid 19'dan sonra bu hastalığa yakalanıyorlar! İlk ölüm gerçekleşti
hindistan,koronavirüs,covid-19

Tüm dünyada koronavirüs pandemisi hala etkisini sürdürürken Delta varyantıyla beraber yıkıcı ölümlerin gerçekleştiği Hindistan'da korkutan bir ölüm daha gerçekleşti. Koronavirüs'ten kurtulan kişilerde karaciğer absesine rastlandı. Independent'ın haberine göre, 14 kişi Covid-19'u atlattıktan sonra karaciğer apsesine yakalandı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hindistan Delhi'de bulunan bir hastanede çalışan doktorlar, Covid-19 hastalığını atlatıp iyileşen kişilerde anormal büyüklükte ve birden fazla karaciğer apsesi buldu. 28-74 yaş grubundaki 10 erkek ve 4 kadından oluşan hasta grubunda son iki ayda olağandışı belirtiler olduğunu söyledi. 14 hastadan 13'ü tedavi sürecinde iyileşme gösterirken bir kişi ise hayatını kaybetti.

Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Son iki ayda ilk kez, 14 hastada Covid-19 enfeksiyonundan kurtulduktan sonra alışılmadık derecede büyük ve çoklu karaciğer apseleri gördük.''

Doktorlar, kötü beslenmenin ve steroid kullanımının, bu durumu tetikleyebileceğinden şüpheleniyor. Ancak şu an için bilim insanlarının üzerinde uzlaştığı bir teori bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...