Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 08:53

Covid-19'un Nu (Omicron) varyantı bir ülkeye daha sıçradı

Güney Afrika'da ortaya çıkan Covid-19'un Nu (Omicron) varyantı, İspanya'nın başkenti Madrid'de de görüldü. Hastanın Güney Afrika'dan Madrid'e gelen 1 yolcu olduğu belirtildi.

Covid-19'un Nu (Omicron) varyantı bir ülkeye daha sıçradı
ispanya,nu varyantı,omicron,güney afrika

Dünyanın iki senedir mücadele ettiği koronavirüs son olarak Güney Afrika'da mutasyona uğradı. Yeni varyant Nu (Omicron), Avrupa'da ilk olarak Belçika'da görüldü ardından birçok ülkeye sıçradı. Son olarak İspanya'da Nu (Omicron) varyantı görüldü.

Başkent Madrid’de bulunan Gregorio Maranon Hastanesi Mikrobiyoloji Servisi tarafından yapılan açıklamada, Güney Afrika’dan Madrid’e gelen 1 yolcuda Omicron mutasyonunun tespit edildiği aktarıldı. Açıklamada hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, Omicron mutasyonunu teşhis etmek için aynı gün içerisinde sonuç alınmasına olanak sağlayan ultra hızlı bir prosedürün geliştirildiği ifade edildi.

Covid-19'un Nu (Omicron) varyantı bir ülkeye daha sıçradı

İspanya, Omicron mutasyonu nedeniyle yüksek riskli olan Bostvana, Svaziland, Lesoto, Mozambik, Nambiya, Güney Afrika ve Zimbabve gibi ülkelerden gelen tüm yolculara aşılı olup olmadıklarına bakmaksızın 10 günlük karantina uygulamasının yanı sıra en geç 72 saat öncesinde yapılmış bir negatif sonuçlu Covid-19 testi sunmalarını zorunlu kılıyor.

Omicron mutasyonu şu ana kadar Belçika, Almanya, Çekya, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Botsvana, Danimarka, Avusturalya ve İspanya’da tespit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...