Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 06:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabil Havaalanı için ABD’ye bazı şartlarımız var

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Kabil Havaalanı'nın bizim tarafımızdan işletilmesini istedi. Biz de buna olumlu bakıyoruz ama ABD'den bazı şartlarımız var. Bu şartlardan birincisi, diplomatik ilişkilerde ABD bizim yanımızda yer alacak. İkincisi, lojistik anlamda imkanlarını bizim için seferber edecek. Eğer bunlar sağlanırsa biz Kabil Havaalanı'nın işletilmesini ele alabiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabil Havaalanı için ABD’ye bazı şartlarımız var
erdoğan,bayram,bayram namazı,lefkoşa,KKTC,,oğuzhan asiltürk,

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü nedeniyle ziyaret ettiği KKTC’de temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, bayram namazını Lefkoşa'daki Hala Sultan CAmii'nde kıldı. Erdoğan namazın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

KABİL HAVAALANI'NIN GÜVENLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Kabil Havaalanı'nın bizim tarafımızdan işletilmesini istedi. Biz de buna olumlu bakıyoruz ama ABD'den bazı şartlarımız var. Diplomatik ilişkilerde ABD bizim yanımızda yer alacak. Lojistik anlamda imkanlarını bizim için seferber edecek. Eğer bunlar sağlanırsa biz Kabil Havaalanı'nın işletilmesini ele alabiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı rahatsızlıkları olan Taliban ile Afganistan konusundaki süreci görüşeceklerini söyledi.

AZERBAYCAN'IN KKTC'Yİ TANIMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın KKTC'yi tanımasına ilişkin, "Bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey yok. Bunları İlham Aliyev kardeşim ile de sürekli görüşüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Artık 'Kuzey-Güney' demek istemiyoruz, artık Kıbrıs Türkü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün KKTC Meclisi'nde yaptığı konuşmada daha önce vereceğini söylediği 'müjde'yi açıklamıştı. "KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir binası külliyesi var veya parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz" diyen Erdoğan 'Yavru Vatan'a Cumhurbaşkanlığı külliyesi ve millet bahçesi yapılacağını söylemişti..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...