Tgrt Haber
17 May 2021 11:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile Gazze'yi konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İşgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet ve zulüm için bütün dünyaya seslenmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonla yaptığı görüşmede İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile Gazze'yi konuştu
son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan,İsrail,Gazze,Filistin

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İşgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet ve zulüm için bütün dünyaya seslenmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’de vahşet yaşandığını belirterek İsrail’in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti. Erdoğan, kutsallara saldırmakta beis görmeyen işgalci İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini belirtti.

"ULUSLARARASI TOPLUM HAREKETE GEÇMELİ"

BM başta olmak üzere ilgili tüm uluslararası platformlarda yoğun diplomasi yürüttüklerini ancak Güvenlik Konseyinin gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’nın vermeyi sürdüreceği mesaj ve tepkilerin Hristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

FİLİSTİN DİPLOMASİSİ

Türkiye, İsrail'in saldırılarına karşı Filistin'e destek olmak için Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek üzere girişimlerini sürdürürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şimdiye kadar Filistin'den Rusya'ya, Katar'dan Pakistan'a, Kuveyt'ten Cezayir'e 20'ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile Gazze'yi konuştu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, İsrail'in saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinli Müslümanlara yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadığını ifade etti. İsrail'in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek için her düzeyde girişimlerde bulunduklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini vurguladı. İsrail'in hukuk tanımazlığının ve insanlık dışı saldırılarının muhatabının bütün Müslümanlar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırılarının derhal durdurulması, uluslararası camianın bu saldırılara güçlü ve caydırıcı tepki vermesi, hukuk dışı uygulamalara karşı somut adımlar atılması ve Filistin'e destek olunması için birlikte çalışmanın önemine dikkati çekti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...