Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 14:30 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 18:46

Son dakika! Ukrayna'daki kritik zirve sonrası ilk açıklama: Erdoğan'ın ziyareti 'güçlü bir destek mesajı'

Son dakika... İşgalin başından bu yana ilk kez Ukrayna'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Kritik zirve sonrası açıklama yapan Zelenskiy, Erdoğan'ın Lviv'i ziyareti için 'güçlü bir destek mesajı' dedi.

recep tayyip erdoğan,ukrayna,volodimir zelenskiy

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başından beri dengeli ve güven veren diplomatik ilişkileri sayesinde iki ülkeyle de görüşebilen tek ülke Türkiye oldu. Bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için gerçekleştirilen müzakerelerin yanı sıra son olarak yapıcı çabalara bir yenisi eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Voldomir Zelenskiy'nin daveti üzerine Ukrayna'nın Lviv kentine gitti.

Polonya Rzeszow Uluslararası Havalimanı'nda Polonya Bölge Valisi Radoslaw Wiatr ve Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kara yoluyla Lviv'e geçti.

Son dakika! Ukrayna'daki kritik zirve sonrası ilk açıklama: Erdoğan'ın ziyareti  'güçlü bir destek mesajı'

ERDOĞAN VE ZELENSKİY BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesi sona erdi.

Potoçki Sarayı'ndaki basına kapalı görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.

LVİV'DE 3'LÜ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy'nin baş başa görüşmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de görüşmeye katıldı. Potoçki Sarayı'ndaki üçlü zirve saat 16.50'de başladı. Potoçki Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen üçlü zirve, 40 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Son dakika! Ukrayna'daki kritik zirve sonrası ilk açıklama: Erdoğan'ın ziyareti  'güçlü bir destek mesajı'

Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Potoçki Sarayı'nda yapacağı baş başa görüşmenin ardından Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bir araya geldi. Görüşmenin ardından Erdoğan, Zelenski ve Guterres ortak basın toplantısı düzenleyecek.

ZELENSKİY'DEN İLK AÇIKLAMA!

Zelenski, Başkan Erdoğan'ın ziyaretini güçlü bir destek mesajı olarak nitelendirerek, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır. Lviv'deki görüşmede Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl girişimini iyileştirme ihtimalini, Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durumu ve işgalcilerin nükleer şantajını, Rusya'nın geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarındaki geniş çaplı tahıl hırsızlığını görüştük. Savunma işbirliği konularına da değinildi" dedi.

Zelenski ayrıca, Ukrayna ve Türkiye arasındaki işbirliğinin daha da genişlemesinin her iki tarafı da güçlendireceğinden emin olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...